En enklere og sunnere eplekake

Deig:

150 g  smør, smeltes

3 dl     havregryn

2 dl     hvetemel

1 ½ dl sukker

1 ½ ts bakepulver

¼ ts     salt

Fyll:

6 store epler, kuttes i terninger

2 dl blåbær (frosne eller ferske)

1 ss potetmel

1 ss vaniljesukker

Ev. kanel til å strø på toppen

Slik gjør du:

  • Smelt smøret, og rør sammen ingrediensene til deigen.
  • Kutt epler i terninger og bland disse sammen med resten av ingrediensene til fyllet.
  • Del deigen i to, og klem halvparten ut i en form (for eksempel en kakeform eller en ildfast form). Fordel fyllet over deigen. Om ønskelig kan du strø på et lite dryss med kanel. Fordel deretter resten av deigen over fyllet.

Stekes midt i ovnen, 175 grader i 40 min.

Kan gjerne serveres med vaniljekesam!

Nyhetsbrev

No spam guarantee.