Frisklivsresept

En frisklivsresept innebærer at du får hjelp til motivasjon for å justere livsstil gjennom samtaler med helsepersonell ved Frisklivssentralen. Du kan få hjelp til fysisk aktivitet, bedre kosthold, bedre søvn eller å slutte å snuse eller røyke. Vi hjelper deg å lage en plan for de neste ukene. Dersom det er aktuelt kan du delta på våre frisklivstreninger og kurs. En frisklivsresept varer vanligvis i 12 uker, og kan forlenges dersom du har behov for det. Målet er at du etter oppfølgingen har fått den hjelpen du trenger for å fortsette på egenhånd.

Her kan du se film om frisklivsresept

Tilbudet passer for deg over 16 år som ønsker å justere livsstilen og trenger hjelp til det. Når det gjelder barn under 16 år, kontakt helsestasjons- og skolehelsetjenesten.

Frisklivsresept passer spesielt for deg som:

  • Har risiko for eller har fått høyt blodtrykk eller diabetes type 2.
  • For deg med hjerte- og karsykdommer.
  • Før eller etter operasjoner av feks rygg eller hofter.
  • Er underveis eller etter kreftbehandling.
  • Har kols eller muskel- og skjelettplager.
  • Har psykiske utfordringer.
  • Er sykemeldt eller ute av arbeidslivet for kortere eller lengre tid.

Samtalene foregår i vår åpningstid (08:00-15:00). Du får hjelp til å finne kurs og aktiviteter på dag- eller kveldstid som passer deg.

Ring oss eller send SMS, så tar vi kontakt med deg for en uforpliktende samtale på tlf 95 77 15 20.

Du kan også snakke med fastlegen din om frisklivsresept. NAV, Rask psykisk helsehjelp, Psykiatrisk poliklinikk og bedriftshelsetjenesten og andre kjenner også til frisklivsresepten og kan hjelpe deg videre.

Har du fått resept av fastlegen din eller andre? Kontakt oss for en uforpliktende samtale.

Du kan delta på “Bra mat kurs” eller få individuell veiledning med utgangspunkt i kostholdsanbefalingene fra Helsedirektoratet. Du får hjelp til å gjøre små grep uten fokus på diett. Les mer om Bra mat kurs under “Våre kurs” her.

Du kan delta på Søvnkurs eller få individuelle søvnråd. Les mer om søvnkurs under “Våre kurs” her.

Du kan få hjelp til å komme i gang med fysisk aktivitet. Du får individuell veiledning, informasjon om lokale tilbud som kan passe for deg, samt mulighet til å delta på Frisklivstrening  dersom du ønsker det.

Frisklivstrening:

Frisklivstrening er et tilbud til de som er under oppfølging i frisklivsresept. Frisklivstrening er enkel kondisjon og styrketrening som foregår ute. Passer for deg som vil komme i gang med aktivitet, også for deg som ikke har trent før. Klær etter vær. Du trenger ikke annet utstyr.

  • Mandag kl. 09.30 – 11.00: Frisklivstrening ute på Furumo. Oppmøte på Frisklivssentralen.
  • Onsdag kl. 16.30 – 18.00: Frisklivstrening ute på Furumo. Oppmøte på Frisklivssentralen.
  • Torsdag kl. 09.30 – 11.00: Frisklivstrening ute på Furumo. Oppmøte på Frisklivssentralen.

Frisklivets venner – likemannsgruppe:

For de som ønsker å fortsette med samme typen trening som de har fått gjennom “Frisklivstreningen” i oppfølgingsperioden, så er deltakelse i likemannsgruppe et alternativ for veien videre. Likemannsgruppe er en åpen treningsgruppe for alle som vil. Du trenger ikke ha hatt oppfølging fra Frisklivssentralen for å delta i likemannsgruppe. Det er foreløpig etablert en likemannsgruppe. Hver torsdag kl. 09.00 – 10.30 går denne på tur på Furumo. Du går i eget tempo. Det legges inn styrkeøvelser. Tilbudet er gratis. Oppmøte på parkeringsplassen på Furumo. Mer informasjon på likemannsgruppa’s facebook.

Du kan få hjelp til å slutte med snus gjennom individuell veiledning eller slutte sammen med andre på kurs. Les mer om tobakkslutt kurset vårt her. Du kan også laste ned appen “Slutta” for hjelp til å kutte snusen. Les mer om appen her.

Du kan få hjelp til å slutte og røyke. Hos oss kan du få individuell veiledning eller slutte sammen med andre på kurs. Les mer om våre kurs her. Du kan også undersøke den gratis appen “Slutta” som kan gjøre det lettere for deg å slutte med røyken. Les mer om appen her.

Nyhetsbrev

No spam guarantee.

Jeg samtykker i at opplysningene jeg legger inn blir lagret hos MailChimp ( mer info )